УЧЕБНА БАЗА

РОДИНА разполага с най-голямата и модерна учебна база за извънкласни дейности и подготовка на ученици и кандидат-студенти по български език и литература в страната.

МОДЕРНА И ДОСТЪПНА СРЕДА

Учебният корпус на Родина се намира на територията на град София, Район Сердика в самостоятелна сграда на ул. Клокотница 29. Образователният процес се провежда в модерни класни стаи, учебно-лекционни зали и семинарни зали, изградени и оборудвани в духа на всички екологични и естетически изисквания.

 • Комуникативно МЯСТО
  Сградата е ситуирана в близост до най-комуникативните транспортни зони, както и до най-представителните места в културния център на София. Намира се на много комуникативно място, в паркова среда, на първи самостоятелен етаж от административна сграда Клас А.
 • Нов и модерен ДИЗАЙН
  С прекрасен дизайн и над 520 кв. м., център РОДИНА разполага с учебни зали, подходящи за индивидуални и групови обучения, уроци, лекции и учебни занимания. Базата разполага с най-модерното и съвременно оборудване, необходимо за работа и обучение.
 • Изолиран пряк ДОСТЪП
  Центърът е с изолиран достъп от външни лица и всеки курсист бива допускан след записване, с което се отчита посещаемостта и присъствието на заниманията. Учителите разполагат с електронен персонален идентификационен чип за достъп. Външни лица не се допускат.
 • Безопасност в случай на ПОЖАР
  РОДИНА инвестира в сигурност и спокойствие за курсовете по български език. Ето защо, за да бъде максимално обезопасен учебния процес в случай на пожар, сме помислили и за наличие на защитени и безопасни зони в сградата. Осигурена е най-новата и модерна пожароизвестителна система, в помещенията и коридорите има изградени и монтирани сградни водопроводни и вентилационни инсталации за пожарогасене, евакуационно осветление за пожароинсталации и пожароустойчиви врати.
 • Множество зелени ПРОСТРАНСТВА
  В учебната база на Родина учениците разполагат със самостоятелно обособени споделени пространства за почивка след задължителния учебен процес, а около основната ни сграда се намират два модерни парка с множество зелени пространства за отдих, активна почивка и младежки инициативи.
Летни езикови ваканции и лагери за ученици в чужбина

Как се стига до учебната база на Родина? 

Достъпът до учебния център, в който се провеждат курсовете и уроците по БЕЛ е възможен от всяка точка на София, както и от цялата страна с всякакъв вид транспорт. На пешеходно разстояние са най-възловите транспортни точки на града, както и централна ЖП и автогара София.

МЕТРО

Метро (Линия 1 и Линия 2) 

ТРАМВАИ / ТРОЛЕЙБУСИ

Трамваи с № 1, 3, 6, 7, 12, 18
Тролейбуси с № 6, 7, 9

АВТОБУСИ

№ 11, 20, 22, 60, 74, 77, 78, 82, 85, 86, 101, 213, 285, 305, 309, 310, 413, 404

СОБСТВЕНА

Самостоятелна база с над 520 кв. м. учебни площи

СГРАДА

Клас А учебни зали, високотехнологично оборудване

СИГУРНИ

Високо ниво на бактериална защита и дезинфекция

УСЛОВИЯ

Високо ниво на санитарни условия и хигиена

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Възползвайте от нашите съвети и информация за стартиращи уроци по български език и литература

Телефони за информация:
0700 1 84 48 (безплатен от цялата страна)
02 9888 604 или 0887 099 730

УЧЕБНА БАЗА

Всички курсове и частни уроци по български език и литература се провеждат в учебната база на Родина

Адрес:

гр. София 1202, ул. Клокотница 29

Телефон:

0700 1 84 48 или +359 887 099 730

© Copyright 2025 Център за извънкласни форми и дейности, курсове, подготовка и частни уроци по български език и литература БЕЛ за ученици и кандидат-студенти "РОДИНА" е регистрирана търговска марка. Всички права над името са запазени.